De producten van

Bon Bol Chocolade

Chocolatier, Warmenhuizen
Frank Bol
Frank Bol heeft Bon Bol Chocolade opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Warmenhuizen, in Noord-Holland.

Het project

Bon Bol Chocolade is opgericht door mij - Frank Bol - in het voorjaar van 2020. Al sinds mijn 12e ben ik werkzaam in de horeca. Eerst als afwasser bij Chalet de Uilenboom in Santpoort, maar al snel hielp ik daar met het maken van dessertbuffetten. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met het verwerken van chocolade. 4 Jaar later startte ik met de koksopleiding in Leiden waarna ik werkzaam ben geweest bij restaurants in onder andere Haarlem, Amsterdam en Alkmaar. Tijdens mijn baan als sous-chef bij Terra Cotta (Bloemendaal) maakte ik honderden chocoladetruffels per week. Momenteel ben ik als kok werkzaam bij Lekker Puh in Groet. Door de jaren heen heb ik passie ontwikkeld voor het werken met chocolade en daarom heb ik onlangs besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan: het maken van (h)eerlijke bonbons, chocoladefiguren en cadeaus.
Met mijn chocoladeproducten wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame en eerlijke chocolade. Daarom gebruik ik voor de bonbons chocolade van de Chocolatemakers. Voor de ingrediënten voor de bonbonvullingen probeer ik zoveel mogelijk te gaan voor biologische producten.

Adres
Zigt 2
1749 KG Warmenhuizen
2020
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Bon Bol Chocolade

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Chocolade

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Fairtrade producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Vruchten, room, boter, specerijen en likeuren

Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

Bon Bol Chocolade gebruikt voor de bonbons chocolade van de Chocolatemakers. Zij maken de chocolade van boon tot reep zelf in hun eigen fabriek in Amsterdam die volledig draait op zonne-energie. De chocolade wordt met ‘single origin’ bonen gemaakt die rechtstreeks worden ingekocht bij cacaoboeren uit Peru, Colombia, Congo en de Dominicaanse Republiek. www.chocolatemakers.nl

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.