De producten van

Spiruline de Bourgogne

Producent van spiruline, Clessé
Dominique Dananchet
Dominique Dananchet heeft Spiruline de Bourgogne opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Clessé, in Bourgogne.

Het project

J'ai crée ma ferme en 2020. Respectueux des valeurs environnementales, je cultive la spiruline à petite échelle de manière artisanale. La culture de la spiruline est conduite dans des bassins sous serres. Elle demande peu de surface et nécessite une consommation en eau inférieure à la plupart des productions agricoles. La récolte s'étale d'avril à septembre/octobre.

Adres
70 Chemin Terre Derrière
71260 Clessé
2020
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Spiruline de Bourgogne

Gewassen

1 gekweekte soorten per jaar

Kweek in koude kassen, kweek in vijvers

Behandeling van gewassen

Gebruik van conventionele meststoffen

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Zelfgekweekt zaaigoed

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: 100% spiruline

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

La transformation consiste uniquement à extraire la spiruline des bassins par tamisage, pressage et séchage à basse température (40°C). Elle ne fait appel à aucun ingrédient, ni additif, ni conservateur. Spiruline 100%. Elle se présente sous forme de paillettes conditionnées en sachets de 100g.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.