De producten van

Juiciety

Producent van fruitsappen en dranken, Amsterdam
Cheryl Simson
Cheryl Simson heeft Juiciety opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Amsterdam, in Noord-Holland.

Het project

Juiciety
Juiciety staat voor Juice + Society, ‘cose we juice up society! Juice up staat voor een verandering teweegbrengen waardoor je levendiger, energieker en krachtiger voelt.
Wij geloven dat het gemakkelijk en toegankelijk moet zijn voor mensen om een voedingspatroon te hebben die bijdraagt aan een gezonde levensstijl.

Wij willen de mensen voorzien van de lekkerste en beste juices voor een toegankelijke prijs. Met ons product willen we een stukje educatie doorgeven, mensen inspireren om de beste versie van zichzelf te worden en een gelukkig en gezond leven te leiden.

De Surinaamse roots zijn de rode draad binnen Juiciety. We maken gezonde, homemade sapjes met een Caribische twist. Als hoofdingrediënten gebruiken we Surinaamse groente. Dit zijn niet de usual suspects, maar bijv. tayerblad, sopropo, madame jeanette, amsoi en zoete aardappel. Onze ingrediënten zijn bekend bij een grote groep mensen van Caribische afkomst én een trigger voor een grote groep mensen die minder bekend zijn met de Surinaamse ingrediënten. De Surinaamse groenten voor een groter publiek brengen gezondheidsvoordelen. De juices zijn vrij van toegevoegde suikers en kunstmatige geur - en smaakstoffen. Niets meer, niets minder! Caribbean goodness, freshly squeezed!

Het verhaal achter de sapjes
Homebased in Amsterdam Zuidoost viel het ons op dat er weinig tot geen leuke eetgelegenheden waren gevestigd met een lekker en gezond aanbod. Ondertussen schoten juicebars in andere stadsdelen (centrum, oost, zuid, oud west) uit de grond en bleef Zuidoost achter. Amsterdam Zuidoost heeft een diverse populatie met als grootste groepen, de Caribische en Afrikaanse gemeenschap. En eten en drinken nemen een belangrijke en verbindende plek in deze communities.
De Amsterdamse Poort zit vol met eetgelegenheden, helaas zijn dit veel junkfood spots. Toen we er achter kwamen dat Zuidoost tot een van de ongezondste stadsdelen behoort, waren we direct om en Juiciety was geboren. Onze Surinaamse roots hebben ons geïnspireerd voor de smaakcombinaties van de sapjes. Net zoals de Surinaamse bevolking is de Surinaamse keuken net zo kleurrijk en divers. Met haar supergezonde en voedzame ingrediënten, wat we nog weleens vergeten, was dat reden genoeg voor ons om te experimenteren.

Productie sapjes
De sapjes worden geproduceerd met een slowjuicer. Een slowjuicer maalt en kneust het fruit en groente voordat het wordt geperst met een lage snelheid (70 toeren per minuut). Hierdoor blijven voedingstoffen en enzymen beter behouden.
Slowjuicers leveren over het algemeen meer sap op dan sapcentrifuges en dat sap is ook nog eens van hogere kwaliteit.
De sap behoudt meer voedingstoffen en enzymen dan de sapcentrifuge.

Verpakkingsmateriaal
De flesjes bestaat uit 50% gerecycled plastic. Op deze manier is het product nog betaalbaar. In de toekomst willen we graag overgaan op duurzaam materiaal, zoals glas. Voor nu is dit niet haalbaar, vanwege te weinig opslagcapaciteit en de wettelijke reinigingsregels.

Curriculum Vitae
Oktober 2020
Juiciety Festival - The Feelgood Revolution
Het Juiciety festival vond plaats op zaterdag 3 oktober 2020. Het was het eerste carribean food, music & health festival in Amsterdam Zuidoost. Onderverdeeld in de thema’s Get Fit, Eat Well, Selfcare, Food Market & Connect hebben we een divers aanbod geprogrammeerd van workouts en workshops, een kleine foodmarket van lokale food ondernemers, een talkshow en muziek.

September - December 2019
Juice Up workshops Bredeschool - Juice up is een lespakket over groente en fruit voor kinderen op de basisschool. Het beleven van smaak staat centraal. Door de workshops krijgen kinderen kennis over groente en fruit en ervaring met gezonde voeding te kiezen.

November 2018
Museumn8 - Juiciety programmering

September 2018
24H Zuidoost - Juiciety Quiz, waarin deelnemers op een interactieve manier kennis maken met de sapjes en ingrediënten van Juiciety.

Juni - Oktober 2018
Conscious Community - Een reeks aantal themabijeenkomsten voor de bewoners van Zuidoost om kennis te vergroten t.o.v. een specifiek thema ( voedselverspilling, suiker, meer bewegen, meditatie e.d.) en naar een positieve houding en het maken van een aanpassing in hun levensstijl.

Juli 2018 - December 2019
Pop - Up shop Juiciety- Een Pop- Up shop gevestigd in Amsterdam Zuidoost, Heesterveld.

November 2016
Gezondheidsmarkt Bijlmer Centrum in samenwerking Stadsdeel Zuidoost en GGD - Een veelzijdig aanbod met als thema Voeding, Bewegen en Preventie (lezingen, workshops, workouts, gezondheidscheck).

Adres
Transvaalstraat, 100B
1092 HR Amsterdam
2015
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Juiciety

Werkplaats

Gebruikt een gedeelde werkplaats

Basisingrediënt

Surinaamse groente en fruit

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een lokale landbouwer

Kenmerken van het basisingrediënt: niet ingevuld

Secundaire ingrediënten

Groente en fruit

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.