Ik ben Biologische kippenboer en meerdere keren per jaar verkoop ik onze eigen kip. De kuikentjes komen bij ons als ze nog maar net uit het ei zijn en mogen de eerste 5 weken lekker in de warme stal blijven. Daarna gaan de deuren open en kunnen ze lekker klieren langs de slootkant, soezen in de fruitweide en wormpjes pikken in het kruidenland. Of gewoon lekker binnen op de zitstokken zitten dagdromen. Wanneer ze voldoende oud en voldoende gegroeid slachten we de dieren ook voor particulieren. Dat is ongeveer 4x per jaar. We verkopen alleen complete kip die op verzoek kan worden voorgesneden (2 poten, 2 vlerken, 2 filets en een karkas). De kippen wegen geslacht ongeveer 1,5 kilo. Iedereen die belangstelling heeft krijgt regelmatig een nieuwsbrief over hoe het met de kippen en de kippenboer gaat!
14000 animals
Hubbard
The livestock is not born on my farm
I rear my animals in open air
My animals have a diet based on processed food (granules, flour, pellets), My animails have a diet based on grass or other fodder, My animals have a diet based on grain
The food for my animals comes from a national supplier
I use GMO-free feed
I only treat the animals in case of illness
I use vaccinations on my animals, I use homeopathic care on my animals, I use essential oils on my animals
My produce is used for other products by a third party
The other ingredients involved are : niets
My ingredients come from a national supplier
Other ingredients are organic
Ik ben SKAL gecertificeerd. Laat de dieren versnijden bij Scheria in Stompwijk en verpak de kip zelf. Lever de kip vacuüm verpakt en diepgevroren aan. De hele ongesneden kip zit in een braadzak. De hele gesneden kip zit als 2 vlerken, 2 vleugels, 2 poten , 2 filets en een karkas in een recyclebare box (statiegeld) die zo in de vriezer kan.