De producten van

Het Broodverhaal

Bakker/Banketbakker, Balen
Thierry Gissemé
Thierry Gissemé heeft Het Broodverhaal opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Balen, in Vlaanderen.

Het project

Het Broodverhaal ligt in de schaduw van de Kopberg in Hulsen ,waar wij in een houtoven lokale granen omvormen met hun desem tot karaktervolle broden . Niet de beste broden , maar eerlijke broden met elk hun emotie en plezier .

Wij maken geen glutenvrije produkten, wel komen er glutenarme broden op de plank .

Adres
kopberg 32
2490 Balen
2020
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Het Broodverhaal

Meel

Afkomstig van een lokale landbouwer, afkomstig van een Nederlandse leverancier, afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biomeel, conventioneel meel, meel van oude graansoorten, speciaal meel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: woestijnzout /passie/vreugde/

Ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biologische ingrediënten, ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie, fairtrade producten, ambachtelijke ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km)

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bereiding van het voordeeg, bakkersgist

Oven

Houtoven

Opmerking

Voor sommige broden gebruiken we een heel heel klein beetje gewone gist , voornamelijk de broden zoals honing notenbrood , rozijnenbrood alle broden die iets te zwaar zijn voor den desem . In het melkbrood,spekbrood en speltverdommeke is er alleen boter . We werken volgens fermentatie , alle broden fermenteren voor de definitieve draai min. 16 uur en dan afgedraaid nog eens min 4 uur !

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.