Geinspireerd door de soepboer aan de Belgische kust en ook gedegouteerd door de vieze supermarkt troep :) begon ik in 2018 in mijn keukentje verse soep en spaghettisaus te maken.
Met veel groenten en zonder bewaarmiddelen of verdikkingsmiddelen. Puur Natuur.
In meeste gevallen zijn de soepen Vegan en glutenvrij, tenzij anders vermeld.
Er word gebruik gemaakt van Belgische seizoensgroenten, hoewel tomatensoep uiteraard het jaar rond verkrijgbaar is. Kruiden komen uit eigen tuin voor zover beschikbaar en naar de toekomst toe zou ik heel graag mijn eigen soepgroentjes kweken en zelfs een heus voedselbos aanplanten, maar daarvoor moet er eerst nog veeeeeeel soep verkocht worden.
Onze verpakking was eerst ecologisch afbreekbaar maar dit kwam de bewaring en transport niet ten goede, daarom schakelden we over naar vacuumzakjes, kwaliteit is hierdoor optimaal, bewaren en stockeren, zelfs invriezen gaat veel gemakkelijker en zonder kwaliteitsverlies. Ok het is plastic maar gaat dan weer voedselverspilling tegen en spaart ons een ijskast uit aan stockage.
Verder doen we ons best om voedselverspilling tegen te gaan, zo worden pompoenpitjes bij ons gerecupereerd en selderbodempjes terug aangeplant voor eigen gebruik.
Heeft een eigen werkplaats
Verse groenten
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Lokale producten (-250km)
Soms vlees/ andere voeding
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Lokale producten (-250km)
Bouillon
Afkomstig van een binnenlandse leverancier
Lokale producten (-250km), producten afkomstig van conventionele ketens
Ik koop Seizoensgebonden, Belgische groenten om in mijn soep te verwerken in de mate van het mogelijke. Kruiden haal ik zoveel mogelijk uit eigen tuin. Buiten verse soep maak ik ook verse spaghettisaus zowel vegan als met vlees en verse cake en koekjes. Enkel de bouillon maak ik niet zelf maar word in België geproduceerd