De producten van

GR'EAT granola

Graanverbouwer/meelfabrikant/bakker, Kortenberg
Amélie De Cartier
Amélie De Cartier heeft GR'EAT granola opgestart in 2015. Het bedrijf is gevestigd te Kortenberg, in Vlaanderen.

Het project

GR’EAT granola is een biologische en glutenvrije granola, zelfgebakken in België. Hij is gebaseerd op een zelfgemaakt recept. Een hint: ahornstroop en zonnebloemolie geven het een vleugje zoetigheid & gezonde knapperigheid. GR’EAT granola wordt niet enkel als gezond beschreven maar ook vooral lekker!

De granola GR'EAT Energy, Dream, Joy en Adventure vormen de basis van een lekker en evenwichtig ontbijt of gezond tussendoortje boordevol energie op elk moment van de dag.
Wist je trouwens dat GR’EAT granola ook zoute granola maakt ? De GR’EAT Glory en Roma passen perfect in een slaatje, een soepje of tijdens het aperitiefje ?

Achter GR’EAT Granola verbergt zich Amélie, een jonge Belgische, gepassioneerd door gezond en smaakvol koken. Het is in 2015 dat het verhaal van GR’EAT granola begint. Geïnspireerd door een jaar in het buitenland (Zuid-Amerika en Londen), had ze voor het ontbijt haar chocoladepasta geruild voor home-made granola.

"Het ontbijt is hoogstwaarschijnlijk mijn favoriete maaltijd ! Bij mijn terugkeer in België, vond ik het moeilijk lekkere granola te vinden, daarom bleef ik die zelf maken. Snel werden mijn familie & vrienden veroverd door het recept. Het is dankzij hun enthousiasme dat in oktober 2015 het GR’EAT granola avontuur startte. Bovendien omdat de granola glutenvrij is, kan iedereen ervan genieten.

Vandaag zijn we een team van 8 personen, allemaal super enthousiast om voor een kleine onderneming te werken. We proberen op deze manier de mensen te inspireren tot een gezonde en bewuste levensstijl door middel van een reeks gezonde, smakelijke en duurzame producten.

Voor meer #greatfast inspiratie, volg ons op : greatgranola.be

Ter herinnering, onze granola is:

o Bio & glutenvrij
o Gemaakt met ingredienten van hoge kwaliteit ( van europese oorsprong indien mogelijk, en Fairtrade gecertificeerd wanneer het een risicogebied is)
o bevat een lage glycemische index (enkel natuurlijke suikers)
o rijk aan vezels en proteinen : meer dan 50%
o Bijna Bcorp gecertififieerd : We houden een oogje op duurzaamheid door onze composteerbare verpakkingen, de vermindering van intern afval en de BULK-verkopen van onze producten. Daarnaast werken we met een beschutte werkplaats voor het verpakken van onze zakjes.

In ons granola assortiment bieden wij ook twee zoute granola’s aan! Zeer originele en innovatieve producten. Vooral door hun knapperige toets, maar ook door de oneindige gebruiksmogelijkheden die ze bieden: op een soep, een salade, als aperitief op een tapenade, vis, groenten, ...

Adres
Kiewitstraat 29
3070 Kortenberg
2015
Jaar van oprichting
8
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van GR'EAT granola

Meel

Afkomstig van een leverancier buiten de EU, afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biomeel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Een heleboel zaden en granen: 50% Havervlokken, zonnebloempitten, noten, gedroogd fruit,...

Ingrediënten afkomstig van een leverancier buiten de EU, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biologische ingrediënten, fairtrade producten, ambachtelijke ingrediënten

Gisting

Gebruikt rijsmiddel: niet ingevuld

Oven

Gasoven

Opmerking

Wij maken onze granola zelf. De van de havervlokken, granen en zaden worden met zonnebloemolie of kokosolie en siroop in de oven gezet. Dan worden er nog extra noten of gedroogd fruit toegevoegd.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.