De producten van

Iona vzw

Bakker/Banketbakker, Kessel
Patrick Baeten
Patrick Baeten heeft Iona vzw opgestart in 1970. Het bedrijf is gevestigd te Kessel, in Vlaanderen.

Het project

Iona vzw is een door het VAPH erkende voorziening waar kinderen en volwassenen met een mentale beperking kwaliteitsvol leven, leren en een zinvolle dag- en vrijetijdsbesteding vinden. Dit ingebed in een groene en landelijke omgeving in Kessel (Nijlen).
Onze dagbesteding voor volwassenen bestaat uit een vijftal werkgebieden. De cliënten worden mee ingeschakeld in de keuken , de biologische (moes)tuin, twee creatieve ateliers en de bio-bakkerij.
In onze bakkerij worden er dagelijks diverse broodsoorten gebakken ( waaronder zuurdesembrood). Ook koekjes, granola, taarten, cakes en ander gebak gemaakt door en voor onze volwassenen, jongeren en personeel. Dit met hoofdzakelijk biologische grondstoffen en grondstoffen gewonnen op ons eigen domein. Zo worden bijvoorbeeld de op het domein geoogste walnoten en hazelnoten verwerkt in granola en gebak. Zelfs van diverse zelfgekweekte groenten worden smakelijke cakes gemaakt ( vb. rode bieten – en wortelcake).
Inclusie van onze cliënten in de samenleving en het gemeenschapsleven vinden wij één van onze belangrijke doelstellingen. Daarom brengen wij elke tweede dinsdag van de maand onze bakkerijproducten aan de man op de markt in Nijlen en zijn we jaarlijks op goede vrijdag ook steevast van de partij op de Kruiskesmarkt in Bevel. Deelnemen met onze bio-bakkerij aan de plaatselijke Buurderij Nijlen sluit hier ook naadloos bij aan. Weten dat de door hen gemaakte bakkerijproducten ook door externen worden gekocht en gesmaakt, vergroot bij onze cliënten het zelfvertrouwen, eigenwaarde en trots.
Alvast bedankt om ons project te ondersteunen en hopelijk vallen onze producten bij U in de smaak.

Adres
nieuwe bevelsesteenweg 66
2560 Kessel
1970
Jaar van oprichting
5
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Iona vzw

Meel

Afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biomeel, meel van oude graansoorten, vooraf bereid meelmengsel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Boter, eieren, suiker van biologische oorsprong

Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier

Biologische ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bakpoeder

Oven

Gasoven

Opmerking

Wij werken in onze bakkerij hoofdzakelijk met biologische grondstoffen. Ons zuurdesembrood wordt vervaardigd volgens aloude technieken. Er wordt geen gist gebruikt en ons brood rijst 18 uur wat de smaak ten goede komt. Er worden alleen biologische producten gebruikt en goede boter om ons brood te maken.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.