De producten van

Kiekebich

Bakker/Banketbakker, Anderlecht
Tom De Vuyst
Tom De Vuyst heeft Kiekebich opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Anderlecht, in Région Bruxelles-Capitale.

Het project

Hi! I’m Tom
I’m a master miller, a baker and Kiekebich is my project.
Kiekebich is not a conventional bakery. More than a place where bread is made and sold, it’s a tool to transmit my own vision of breadmaking, an opportunity to teach traditional skills and to share my passion for good bread.
In 2014, I discovered a 13th century watermill in Sint-Gertrudis-Pede (Dilbeek, next to Brussels). I got to know the people and fell in love with the traditional process of milling and baking bread in a wood-fired oven. I decided to get a « master miller » degree and started volunteering at the Pedemolen (still do) to learn and transmit everything about flour milling and baking in a wood-fired oven.
In 2015, I left my career in the music business and went all in for my passion. I started working for like-minded bakers to learn all about traditional breadmaking and baking techniques.
Slowly the itch to start proposing my own interpretation of baking good, healthy, nourishing and fair bread for the people around me became irresistible.
That’s how Kiekebich was born.

Adres
23, Quai Fernand Demets
1070 Anderlecht
2020
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Kiekebich

Meel

Afkomstig van een lokale landbouwer

Biomeel, speciaal meel

Andere ingrediënten

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: multiples

Ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer, ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische ingrediënten, lokale ingrediënten (-250km), ingrediënten afkomstig van een gecertificeerde productie, ambachtelijke ingrediënten

Gisting

Natuurlijke zuurdesem, bakkersgist, bereiding van het voordeeg

Oven

Elektrische oven

Opmerking

Kiekebich c'est le projet de Tom De Vuyst, artisan boulanger et meunier bruxellois. Il propose du pain artisanal (principalement au levain) à base de farines bio et locales moulues dans des moulins artisanaux. Tous les ingrédients utilisés sont des produits naturels, bio, de la meilleure qualité, et locaux dans la mesure du possible.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.