De producten van

Dorsclub de Stofvreters

Graanverbouwer/meelfabrikant, Heeswijk-Dinther
Pieter Van Der Meer
Pieter Van Der Meer heeft Dorsclub de Stofvreters opgestart in 2004. Het bedrijf is gevestigd te Heeswijk-Dinther, in Noord-Brabant.

Het project

Dorsclub de Stofvreters zijn een hobby vereniging, gevestigd te Heeswijk Dinther, werkgebied Gemeenten Bernheze, Oss, Landerd, die als doel stelt om (zoveel mogelijk)met oude landbouw werktuigen en machines diverse graangewassen te verbouwen voor een bredere diversiteit van gewassen op het veld, meer biotoop voor verschillende diersoorten, met een minimale milieudruk en het in ere houden van oude machines en werktuigen.
Kortom een groep hobbyisten die wat extra’s wil doen met een oude tractor.
Binnen onze vereniging hebben wij diverse disiplines voor handen, waaronder het ploegen, zaaien, oogsten, graan reinigen, malen op authentieke molens en het builen (zeven) van meel naar bloem.
Onze hoofd moot is het terug in de lokale markt zetten van Spelt en speltproducten, van grondbewerking tot het afleveren bij de eindgebruiker.
Daarnaast verbouwen we ook nog tarwe, rogge, gerst en haver en leggen we ieder jaar vele meters akkerranden aan voor een nog bredere biotoop voor vele planten en dieren.

Adres
Hoofdstraat 85
5473 AP Heeswijk-Dinther
2004
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Dorsclub de Stofvreters

Gewassen

6 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond

Behandeling van gewassen

Gebruik van organische meststoffen (mest, gier), toepassing van geïntegreerde biologische gewasbescherming

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Soort poot- of zaaigoed: niet ingevuld

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: Boekweitmeel, tarwebloem, basterdsuiker, specerijen

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU, ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier, ingrediënten afkomstig van een leverancier buiten de EU, op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten, ingrediënten afkomstig van een lokale landbouwer

Lokale ingrediënten (-250km), ingrediënten afkomstig van een fairtradesector, ingrediënten afkomstig van conventionele ketens

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.