De producten van

Brouwerij Homeland

Brouwer, Amsterdam
Brouwerij Homeland
Brouwerij Homeland heeft Brouwerij Homeland opgestart in 2016. Het bedrijf is gevestigd te Amsterdam, in Noord-Holland.

Het project

Op de oude Marinewerf in hartje Amsterdam geven wij als onafhankelijke en eigenzinnige avonturiers op een eigen manier invulling aan deze bijzondere locatie. Sinds 2016 werken we hier aan een kleine onafhankelijke en hypermoderne brouwerij waar ambacht, innovatie en brouwpassie de basis hebben gelegd voor een bijzondere reeks craftbieren. Met liefde brouwen we hier ambachtelijke klassiekers en vernieuwende speciaalbieren waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Zo brouwen we met een Meura Mashfilter waardoor we tot 30% meer uit onze mouten kunnen halen zodat we daar minder van nodig hebben en en we dus minder van de natuur hoeven te vragen. Hierdoor is er ook minder moutafval. Deze bierbostel wordt overigens ook weer gebruikt en door de biologische Boerderij Lindenhoff aan hun varkens en eenden gevoerd. We hebben een innovatief warmwater terugwin systeem waardoor we minder energie en minder water verbruiken. We zijn inmiddels ook helemaal op elektra overgestapt, zelf onze bus en onze heftruck zijn elektrisch.

We vullen af op blik en rvs fust. Op blik omdat dit beter recyclebaar is dan glas, het is ook veel lichter en neemt minder ruimte in waardoor transport en opslag ervan minder belastend is voor het milieu. Bovendien is het beter voor het bier, het sluit niet alleen beter luchtdicht af maar is ook lichtdicht waardoor de hoparoma's beter bewaard blijven. En omdat er al genoeg plastic afval is vullen we voor de horeca af op stalen herbruikbare fusten.

En dan ook nog ons laatste wapenfeit:
We hebben dit jaar aan de Dutch Beer Challenge meegedaan en 4 medailles gewonnen!: 2x goud en 2x zilver. We waren de brouwerij met de meeste medailles!
Goud: Pieremegoggel - Saison
Goud: Zwartbaard - Russian Imperial Stout
Zilver: Amsterdams wit - Witbier
Zilver: Melkmeisje - Milkstout

Adres
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam
2016
Jaar van oprichting
4
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Brouwerij Homeland

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Mout

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Hop, water, gist, haver, tarwe, gerst, spelt

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Andere ingrediënten

Fruit, kruiden, bloemen, lactose, vanille, noten, cacao-nibs, suiker

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een leverancier buiten de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer

Ambachtelijke producten, producten afkomstig van conventionele ketens, lokale producten (-250km), fairtrade producten, biologische producten

Opmerking

Lokaliteit speelt voor onze brouwerij een belangrijke rol. Sommige ingrediënten hebben een unieke smaak en komen daarom van verder weg. Onze brouwers zoeken echter altijd naar lokale alternatieven met gelijke eigenschappen. Indien mogelijk gaan zij altijd voor de lokale optie. We werken veel samen met vaste lokale partners en ondernemen diverse lokale projecten.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.