De producten van

Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve

Zuivelproducent, 't Veld
Constance Veldman-arends
Constance Veldman-arends heeft Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve opgestart in 1965. Het bedrijf is gevestigd te 't Veld, in Noord-Holland.

Het project

Beste buurderij bezoekers,
Wij zijn de familie Veldman: Joep ( boer Joep), Constance , Lenthe en Gijs en van oudsher runnen wij met diverse medewerkers een duurzaam melkveebedrijf in 't Veld. Een mooi Westfries dorpje tussen Alkmaar en Schagen.

We melken ongeveer 100 koeien op de robot en fokken ook zelf ons eigen jongvee op. We hebben in 2015 een volledige duurzame stal gebouwd. We zijn zelfvoorzienend en onze koeien drinken regenwater. Naast dat zij grotendeels gras eten van eigen percelen, krijgen zij nog een beetje krachtvoer. Ons krachtvoer is GMO vrij en daarom zijn wij een VLOG gecertificeerd bedrijf. De koeien hebben veel koecomfort, veel leefruimte, veel licht, koeborstels en mogen ze zelf kiezen of ze naar buiten gaan of niet. In de wintermaanden staan ze op stal. Hartje zomer liggen ze graag in de stal. Wij hebben een mistkoelingssysteem hierbij wordt water onder druk verneveld en door de stal verdeeld met ventilatoren. De mist verdampt, waardoor de lucht in de stal afkoelt. Het systeem koelt de koeien en de stal, zonder ze nat te maken.

Naast het melkveebedrijf hebben wij sinds december 2018 een belevingsboerderij. Een boerderijwinkel, een vergader locatie, een prachtige horeca met speelweide. We organiseren familie en team uitjes, workshops, kinderactiviteiten en groepsrondleidingen. Naast deze activiteiten hebben wij onze eigen zuivelafdeling, hier maken we allerlei boerderijzuivel zoals yoghurt, vla, kefir, hangop, kwark en boerderij ijs. Mooie producten, rechtstreeks van de koe op de boerderij geproduceerd.

In de boerderijwinkel verkopen wij heerlijke Beemsterkazen, onze eigen gemaakte producten, vlees van de boerderij, producten uit de streek en uit Nederland. We maken ook met liefde mooie ( kerst-)pakketten.

Kortom genoeg te beleven. Nieuwsgierig? Kom eens rustig een kijkje nemen. Voor de openingstijden verwijzen wij u naar onze website.

Adres
Doorbraakweg 6
1735 EK 't Veld
1965
Jaar van oprichting
8
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Melk

Productie op eigen bedrijf

Ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Culturen

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Andere ingrediënten

Fruit

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Ambachtelijke producten

Opmerking

We zijn een duurzaam melkveebedrijf. Onze koeien eten grotendeels van onze eigen percelen rondom de boerderij. Het krachtvoer is GMO vrij, daarom zijn wij VLOG gecertificeerd.

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.