Fromagère de formation et de métier, avant cela j'ai effectué une formation en agriculture. J’ai travaillé pendant 6 ans dans différentes fromageries, plus ou moins grande en France et au Québec.
Au fil des années, je me suis rendue compte en travaillant dans de petites fromageries qui transformaient à la ferme et en travaillant dans la vente de fromages, que cela n’était pas suffisant. C’est ce qui m’a poussé à vouloir m’installer afin d’effectuer les 3 métiers qui me passionnaient : éleveuse, fromagère et vendeuse.
Je me suis donc mise en quête de trouver une chèvrerie à reprendre et après de longues recherches, j’ai enfin trouvé l'endroit idéal pour me lancer dans l'Aube près de Troyes !!!
40 dieren
Alpine
De dieren worden op de veehouderij geboren
Veehouderij met vrije uitloop, veehouderij in gebouwen
Voer op basis van gras of andere voedergewassen, voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken), voer op basis van granen, gebruik van vitaminen en voedingssupplementen
Afkomstig van een Nederlandse leverancier, afkomstig van een lokale landbouwer
Ggo-vrij voer (volgens de verklaringen van de producent)
Ik behandel mijn dieren preventief tijdens risicoperioden
Behandeling met etherische oliën, vaccinatie van de dieren, behandeling op basis van antibiotica
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: sel, épices, cendres
Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier
Ingrediënten afkomstig van conventionele ketens