De producten van

Het Land van Melk en Honing

Zuivelproducent, Nieuwkapelle
Johan Boussemaere
Johan Boussemaere heeft Het Land van Melk en Honing opgestart in 2021. Het bedrijf is gevestigd te Nieuwkapelle, in Vlaanderen.

Het project

Wij zijn sinds 2016 omgeschakeld naar Bio, voorheen gangbare melkveehouders met een hart voor begrazen. We groeiden naar een landbouwmethode die streeft naar evenwicht en autonomie. In 2019 leerden we kaas en yoghurt maken. Dit doen we op een zo natuurlijk mogelijke manier, met de rauwe volle melk zoals de natuur het bedacht heeft. kaas dus enkel met melkzuurbacterien en stremsel.
De yoghurt maken we ook met de volle biomelk, deze moeten we om wettelijke redenen wel pasteuriseren. we werken met glazen potten die we graag afgewassen hergebruiken( statiegeld)

Adres
Oude zeedijk, 9
8600 Nieuwkapelle
2021
Jaar van oprichting
2
voltijdse werknemers

Het beroep en de werkwijze van Het Land van Melk en Honing

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Verse volle bio koemelk

Productie op eigen bedrijf

Biologische producten, lokale producten (-250km), producten afkomstig van een gecertificeerde productie, fairtrade producten, ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Melkzuurbacterien, stremsel, zout in de pekel

Afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische producten, producten afkomstig van een gecertificeerde productie

Andere ingrediënten

Geen

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.