De producten van

Persephone Bloemen

Tuinbouwer, Maastricht
Birgitta Van Drie
Birgitta Van Drie heeft Persephone Bloemen opgestart in 2020. Het bedrijf is gevestigd te Maastricht, in Limburg.

Het project

Op het prachtige landgoed Domaine des Cortils in het Belgische land van Herve kweek ik op een veld van 2000 m2 een grote variëteit aan snijbloemen. Ik ben van origine geen akkerbouwer, maar beeldend kunstenaar, weliswaar met een grote voorliefde voor natuur, tuinen en bloeiende vaste planten. Via mijn hobby vaste planten op te kweken uit zaad en stek ben ik uiteindelijk bloemen gaan telen. Nu ben ik in de groeimaanden op mijn bloemenveld aan het werk en in de wintermaanden in mijn schildersatelier.
Een van de hoofdredenen om bloemen te gaan telen is de grote terugval van het aantal insecten in de afgelopen 20 jaar. Dus ik teel bloemen voor mensen, maar vooral ook voor de insecten!
Zoals u al hoort werk ik uiteraard volledig natuurlijk. Zelfs een landbouwmachine komt niet te pas aan mijn werk op het veld. Alleen bij de start is het veld geëgd. Ik gebruik regeneratieve landbouw methodes en werk zoveel mogelijk 'no dig'. Ik gebruik compost en allerhande mulch materialen om de bodem te verbeteren. Ik voed de bodem, niet de planten. Ik werk met 'groene mulch' - ondersteunende bodembedekkende planten en probeer zo een geschikte leefomgeving te bieden aan al het bodemleven; bacteriën, schimmels, bodemdiertjes.
Het bloemenaanbod dat ik bied verschilt van seizoen tot seizoen. Je kunt wel zeggen dat het breed is! Van verschillende variëteiten narcissen in het vroege voorjaar, via pioenen naar de kleurenrijkdom van de zomerbloemen. Ik teel 1- en 2-jarigen, bollen, vaste planten en struiken, waardoor mijn aanbod zeer divers is. Mijn bloemenveld is sinds dit jaar ook geopend als pluktuin. In de zomermaanden ben je hier welkom om zelf een boeket te komen plukken; een leuk uitstapje!
Voor boeren & buren maak ik samengestelde boeketten op bestelling. Tevens zullen er afhankelijk van het seizoen ook bossen narcissen, pioenen, droogbloemen te koop zijn.

Adres
Lage Kanaaldijk 112
6212 NA Maastricht
2020
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Persephone Bloemen

Gewassen

84 gekweekte soorten per jaar

Kweek in volle grond

Behandeling van gewassen

Naleving van de principes van de permacultuur, gebruik van biologische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen, gebruik van organische meststoffen (mest, gier)

Poot- en zaaigoed

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Biologisch zaaigoed, zelfgekweekt zaaigoed, onbewerkt zaaigoed, conventioneel zaaigoed

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

Andere ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.