De producten van

Mathilde's Kaas

Kaasverfijner, Kockengen
Eva Mathilde Van Otterloo
Eva Mathilde Van Otterloo heeft Mathilde's Kaas opgestart in 2017. Het bedrijf is gevestigd te Kockengen, in Utrecht.

Het project

Mathilde startte eind 2017 haar eigen bedrijf. Na haar studie duurzaamheid en bodemkunde zocht ze naar een manier om haar droom waar te maken. Haar droom? Duurzaam ondernemen. Het duurzaamheidsvraagstuk is complex. Met het starten van een duurzame kaasmakerij heeft Mathilde getracht aan dit vraagstuk een concrete invulling te geven en het tevens te combineren met haar liefde voor kaas. Inmiddels is de kaasmakerij verhuisd van Amsterdam naar Kockengen, waar ook de boerderij staat waar Mathilde haar melk vandaan haalt. Ze maakt ambachtelijke zachte kaas, volgens Franse methode, maar van Nederlandse bodem. Mathilde ging werken voor een toonaangevende kaasspeciaalzaak, waar ze de Nederlandse kaaswereld beter leerde kennen. Om de fijne kneepjes van het vak te leren, vertrok ze richting de Franse Pyreneeën. Hier ging ze in de leer op boerderij en kaasmakerij La Ferme de Rouze. De kennis die ze over de jaren heeft opgedaan over het ontwikkelen, maken én rijpen van kaas gebruikt ze nu in haar eigen kaasmakerij.

Adres
Laag-nieuwkoop 30
3628 GC Kockengen
2017
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Mathilde's Kaas

Werkplaats

Heeft een eigen werkplaats

Basisingrediënt

Melk

Afkomstig van een binnenlandse leverancier

Biologische producten, lokale producten (-250km), ambachtelijke producten

Secundaire ingrediënten

Secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Herkomst van de secundaire ingrediënten: niet ingevuld

Kenmerken van de secundaire producten: niet ingevuld

Andere ingrediënten

Stremsel, zuursel, witschimmelcultuur, zout

Afkomstig van een leverancier binnen de EU, afkomstig van een binnenlandse leverancier

Kenmerken van de andere ingrediënten: niet ingevuld

Opmerking

GRUTTO ALS LOGO De boeren van Baron van Nagellhoeve werken mee aan het behoud van weidevogels en biodiversiteit. Zo maaien ze het gras laat, staan er veel inheemse kruiden tussen het gras en gebruiken ze vaste mest om de weides te bemesten. Dit zorgt voor meer schimmels en bacteriën in de bodem. Deze bodem bevat meer organisch materiaal (humus). Kruiden in het grasland zijn goed voor de biodivers

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.