De producten van

Daan's Honing

Imker, Rotterdam
Daan Hak
Daan Hak heeft Daan's Honing opgestart in 2018. Het bedrijf is gevestigd te Rotterdam, in Zuid-Holland.

Het project

Mijn naam is Daan. Ik ben 28 jaar oud en woon al mijn hele leven in Rotterdam. Vier dagen per week ben ik docent natuurkunde op een middelbare school, en de overige drie dagen ben ik imker. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de natuur en in 2011 ben ik begonnen met het houden van bijen. Het begon allemaal met één oude kast waar een bijenvolk zich vanzelf in vestigde. In 2012 heb ik de basiscursus bijenhouden afgerond. Inmiddels heb ik mijn ene volk uitgebreid naar meerdere volken op verschillende locaties in Rotterdam en omgeving. Ik richt me op het telen van honingbijen en selecteer ze op zachtaardigheid en vitaliteit, zodat ze goed aangepast zijn aan ons stedelijke landschap en klimaat.

Het bijenhouden is een passie die ik zo vriendelijk mogelijk probeer uit te voeren. De bijenkasten die ik gebruik, zijn speciaal ontwikkeld om het welzijn en de huishouding van de bijen zo optimaal mogelijk te maken. De bijen worden ook geselecteerd op hun honingproductie, zodat ze voldoende honing kunnen verzamelen om het overschot te kunnen oogsten en de meeste jaren genoeg honing overhouden om de winter door te komen. Ik ben namelijk van mening dat honing niet alleen gezond en lekker is voor ons, maar ook voor de bijen.

Verder maak ik samen met mijn vrouw, naast honing, ook andere producten die voortkomen uit de bijenkast, zoals mede, bijenwaskaarsen, bijenwasdoeken en propolis tinctuur.

Adres
heemskerkstraat 39b02
3038 VB Rotterdam
2018
Jaar van oprichting
1
voltijdse werknemer

Het beroep en de werkwijze van Daan's Honing

Bijen

50 bijenkorven

Buckfast

Teeltmethoden

Bijenteelt met vaste standplaats, pastorale bijenteelt

Voeding

Enkel hun eigen honing, suiker

Verzorging van de bijen

Biologische verzorging, conventionele verzorging

Behandeling van de honing

Koude oogst en winning

Verwerking

Verwerking in mijn werkplaats

De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: jojoja olie,

Ingrediënten afkomstig van een leverancier binnen de EU

Biologische ingrediënten

Opmerking

Water en gist voor de mede, jojojaolie voor de bijwasdoeken

Deze informatie wordt door de Producent zelf meegedeeld.