petit élevage caprin (80 chèvres) avec transformation a la ferme de la totalité du lait produit.
transformation en fromages lactiques (crottins, chabis, buches) et en tomes ( nature, marbrée, aux aromates)
nous sommes 2 associés au travail comme dans la vie et tenons à travailler au niveau local, que ce soit pour l'aliment de nos animaux ou pour le choix de nos partenaires commerciaux.
le bien être de nos chèvres est essentiel et c'est pourquoi nous sommes dans un fonctionnement qui privilégie le pâturage
180 dieren
Alpines et anglo nubienne
De dieren worden op de veehouderij geboren
Veehouderij met vrije uitloop
Voer op basis van verwerkt voeder (korrels, meel, perskoeken), voer op basis van gras of andere voedergewassen, gebruik van vitaminen en voedingssupplementen
Afkomstig van een Nederlandse leverancier, op mijn boerderij geproduceerd, afkomstig van een lokale landbouwer
Het voer bevat ggo's
Ik behandel mijn dieren preventief tijdens risicoperioden, ik behandel de dieren enkel als ze ziek zijn
Behandeling met etherische oliën
Verwerking in mijn werkplaats
De volgende andere ingrediënten worden in de bereidingen gebruikt: des aromates et ferments
Ingrediënten afkomstig van een Nederlandse leverancier, op mijn boerderij geproduceerde ingrediënten
Lokale ingrediënten (-250km)
Tout est transformé sur l'exploitation avec comme objectifs premiers le bien être de nos chèvres et le bon goût de nos produits