Leveren aan Buurderijen

Boeren & Buren is een netwerk voor de rechtstreekse verkoop.
Bied je producten aan in de Buurderijen en verkoop ze in alle vrijheid aan lokale consumentengroepen.

WAAROM BOEREN & BUREN?

 1. Je bepaalt zelf de prijs van je producten

  Jij bepaalt zelf de prijzen van de producten en ook de minimale bestelhoeveelheid voor een levering.
 2. Jij beheert je voorraad en de beschikbaarheid van je producten

  Heb je overschotten of tekorten gedurende het seizoen? Je kan je aanbod voor elke verkoop aanpassen.
 3. Je weet elke week hoeveel je zal verdienen

  Alle bestellingen worden voor de bijeenkomst geplaatst.
  Je levert alleen wat er besteld is en blijft dus niet meer zitten met onverkochte producten.
 4. Korte betalingstermijnen

  Betalingen worden snel verricht: maximum 5 à 7 dagen na de bijeenkomst wordt het geld op je rekening gestort.
 5. Vereenvoudigde boekhouding

  Facturen, bestelbonnen en leveringsbonnen worden automatisch online gegenereerd. Je kan al je boekhoudkundige documenten direct op je account raadplegen.

« Ik ben niet het soort mens dat een hele dag achter de computer kan zitten. Maar met Boeren & Buren zie ik hoe het Internet een mooie impuls kan geven aan de korte keten. Alles gaat veel sneller, informatie verspreidt zich razendsnel, we bereiken elke dag nieuwe consumenten. En dit alles zonder het persoonlijke contact te verliezen, want met de bijeenkomsten ontmoet de virtuele ook de echte wereld. »

Thomas Boonen
Biologische groentenkweker

WAAROM BOEREN & BUREN?

Er staat een platform en een team voor je klaar om je te helpen bij de uitbreiding van je verkoop,
de optimalisering van je logistiek, en om je projecten te ondersteunen:

Een gepersonaliseerde webwinkel

Op de website kan je je producten gemakkelijk uploaden, promoten en verkopen; facturen worden automatisch opgesteld, net als alle andere boekhoudkundige documenten die je boekhouding vereenvoudigen.

Begeleiding op maat

De Buurderij-Verantwoordelijke helpt je om je assortiment te bepalen en te promoten op de website. Dankzij hun goede raad kan je jouw aanbod snel en gemakkelijk afstemmen op de behoeften en verwachtingen van de Buren.

Toegewijde ondersteuning

Je kan elke werkdag bij ons terecht voor technische en commerciële ondersteuning. Wij helpen je graag met eventuele technische problemen, de inrichting van je verkooppagina, het behoud van de kwaliteitsnormen en het beheer van de betalingen.

Een groeiende gemeenschap van lokale klanten

De Buurderij-Verantwoordelijke zorgt voor een constante werving van nieuwe Buren. Als Producent kan je dus profiteren van een bestaande en groeiende consumentengemeenschap.

Je staat lokaal in de kijker

Elke Buurderij bruist van het leven: affiches, folders en media-aandacht geven bekendheid aan het concept en trekken nieuwe Buren aan.

Rechtstreeks contact met mensen die je producten waarderen

Dankzij de betalingen vooraf op de website, hoeft het tijdens de bijeenkomsten zelf niet meer over geld te gaan. Je hebt dus alle tijd om je klanten te leren kennen en met hen te praten over je beroep, je producten, hun verwachtingen... En al je boekhoudkundige documenten worden langdurig bewaard.

image image

« Wij zijn jonge boeren die hebben gekozen voor diversiteit: schapen houden, kippen, kalkoenen… Dankzij Boeren & Buren zijn we, met veel hartstocht en energie, nu ook begonnen met een gevarieerd aanbod aan groenten (sla, kruiden, spinazie…). Als producent is het belangrijk voor ons om niet al onze eieren in één mand te leggen: producten en verkoopkanalen diversifiëren, dat is de sleutel tot succes! » Jeroen en Delfien Hemelings-Vereecken
Landbouw en veeteelt

image image

«Sinds begin 2014 is Boeren & Buren voor ons een fantastische afzetmarkt waardoor we onze afhankelijkheid van de sterk variërende melkprijs drastisch hebben kunnen inperken, door bijna onze volledige productie ambachtelijk te verwerken. We hebben zo ook de mogelijkheid gekregen om te investeren in beter materiaal en familieleden te betrekken op de boerderij. Daarnaast hebben we ons aanbod van producten gediversifieerd om beter aan de wensen van de consumenten te voldoen. Niets dan innovatie! We wilden het concept graag kenbaar maken in ons dorp en hebben er daarom zelf een Buurderij opgestart.» Marie Amorison
Melkboerin en kaasmaker

image image
image image

Hoeveel kost deze online verkoopdienst?

In de Buurderijen kan je jouw producten rechtstreeks en zonder tussenpersonen aan de leden verkopen. Daarvoor betaal je servicekosten van 23% van je omzet (excl. belastingen).

10%

De Buurderij-Verantwoordelijke

Voor de organisatie van de verkopen en het beheer van de Buurderij en de Leden.

13%

De dienstverlening

Meer dan 100 mensen werken mee aan de ontwikkeling van het online platform, bieden de nodige technische en commerciële ondersteuning en zetten zich in voor de verdere uitbreiding van het Boeren & Buren-netwerk.

« Vanaf het begin van mijn avontuur met Boeren & Buren, heb ik er voor gekozen om samen te werken met andere producenten. Zo kunnen we de logistiek optimaliseren. Door ons aanbod samen te voegen en de levering aan de Buurderijen om de beurt te doen, kunnen we er meer bedienen en een volledig aanbod presenteren. Deze onderlinge hulp en solidariteit is heel waardevol. Je bent niet meer alleen en dat is zowel geruststellend als gezellig. »

Cathy Michel
Veeteelt

Wat zijn de voorwaarden om aan een Buurderij te mogen te leveren?

 1. Je bent een agrariër of ambachtelijke producent.
 2. Je produceert lokaal
 3. Je levert de producten en bent aanwezig tijdens de bijeenkomsten.
 1. Vertrouwen en transparantie ten opzichte van de Verantwoordelijke en de Buren is voor jou cruciaal.
 2. Je respecteert de waarden van Boeren & Buren en aanvaardt de spelregels van het netwerk